lördag 22 oktober 2016

On tour

Idag var det då alltså en tur i Chinatown och Little Italy som stod på schemat. Vår guide Heidi var en riktigt inbiten new yorker med en hel del intressanta historier att dela med sig av. Hon har bott i staden i princip hela sitt liv förutom de åren hon var ute till sjöss. Heidi har sett hur Manhattan har förändrats och hur områden som ingen tidigare ville vistas nu är hetare än hetast. En lite ironisk stadsplaneringstanke är att man förr inte ville bo eller vistas vid vattnet. All bebyggelse på Manhattan koncentrerades till mitten och efter vattnet byggdes sjukhus, industri och bostäder för låginkomsttagare. De flesta social housing-projekten ligger alltså i vad som idag anses vara väldigt bra lägen.

Little Italy

Chinatown & lite av Heidi.

Heidi själv placerar sig själv i den lägre inkomstklassen bland invånarna i NYC och har därför, enligt henne själv, en god insyn i hur den utveckling som pågår och har pågått i staden tränger undan människor med lägre inkomster. Det är verkligen en svår fråga hur man utvecklar och ökar städers attraktivitet samtidigt som man säkerställer att staden fortfarande är inkluderande och en plats som välkomnar alla.  

Heidi lyfte verkligen denna dag från bra till fantastiskt. Hon delade med sig så mycket av sig själv, sin historia och sitt liv på Manhattan.  Det var väldigt intressant att få ta del av hennes tankar kring den pågående utvecklingen, som hon är skeptiskt till då hon tycker att NYC håller på att förlora sin själ.


På vägen hem passerade jag denna härliga matmarknad i Koreatown. 


Nu är CREW Network Convention officellt över och imorgon tänkte jag summera mina tankar kring denna resa. På återseende!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar